Çağ’da Kariyer Günleri

Bu yıl 12. düzenlenen Kariyer günleri etkinliğinde yine uluslararası birçok şirketin üst düzey yöneticileri Çağ Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Öğrencilerin yoğun katılımlarıyla gerçekleşen etkinlik, 2 gün sürdü.

Yaşam, Yönetim ve Kariyer Koçu/eğitmen/Danışman Ali CAN SODAN başkanlığını yaptığı “İş Yaşamında Başarının Anahtarı” adlı ilk oturumda; Wavin Pilsa İnsan Kaynakları Müdürü Şile ÖLMEZ, Berdan Cıvata insan Kaynakları Süreç Lideri Fehamet ÇITAK, TEMSA İnsan Kaynakları Direktörü Erhan ÖZEL ve TEVA Türkiye İş Mükemmeliyet Kıdemli Müdürü Bargu ERPİ konuşmacı olarak yer alıarak, deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştılar.

Etkinlik, dokuz Çağ mezunun deneyim ve anılarını paylaştığı “Kariyerli Çağlılar ” paneliyle devam etti. Mezunlar Çağ’da almış oldukları yabancı dillerin ve iletişime dayalı eğitimin, iş yaşamında sağladığı farklılıkları anlattılar. Oturumda; Hilton İstanbul Bosphorus Özel Katlar Resepsiyon Sorumlusu Çağrı Dinçel, Türk Hava Yolları (THY) Hazine Uzmanı Ahmet Melih CAN, Madenci Kuru Kahve Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Koordinatörü Sedef MADENCİ BAKIRCIOĞLU, Mersin DİA Holding  Entegre Sağlık k-Kampüsü  Hasta Yönlendirme Sorumlusu Açelya GENER,  TEB BNP PARIBAS Aktif Satış Temsilcisi Nesibe ÜNAL ve Hakim Adayı Av. Serhat Can ARAS konuşmacı oalrak yer aldılar.

Panel sonrasında mezunlar, Rektör Prof.Dr. Ünal AY ve Rektör Danışmanı Prof.Dr. Çetin BEDESTENCİ’yi ziyaret ettiler. Üniversitenin gelişmesini takip ettiklerini ve yıllar sonra kampüste olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Kariyer Günleri’nin ikinci gününde Ankara Güven Hastanesi İnsan Kaynakları Müdürü Mehmet Emin ERGİNÖZ “Kariyer Yolculuğu” paneliyle interaktif bir oturum gerçekleşti.  Kariyer yolculuklarında öğrencilerimize yardımcı olacak tavsiyelerde ve önermelerde bulundu.

Etkinliğin son oturumunda ise, teknoloji ve girişimcilik konuşuldu. Başarılı girişimcilere oturum başkanlığını Öğretim Üyemiz Yrd.Doç.Dr. Bülent ÖZER ve TOBB Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Osman KİPER yaptılar. Konuşmacılar arasında yer alan Çağ Üniversitesi Mezunları Tuana SCHUMACHER ve Balca YÜCESOY da girişimcilik hikayelerini öğrencilerle paylaştılar. Mersin StartUp2017 Birincisi Ayşegül YILDIRIM ve Teknopark Proje ve Girişimcilik Koordinatörü Selahattin CİRİTCİ’nin paylaşımlarıyla katkı sağladıkları oturuma ilgi ve merak yoğundu. Ayrıca, Kariyer Günleri’nde 20’e yakın firma kampüste stant açarak  iş başvurusu ve staj  başvurularını gerçekleştirdiler.

Etkinlik sonunda ise, öğretim üyelerimiz konuklarımıza teşekkür plaket takdim ettiler.

Facebookta Paylaş