ÇAĞ’DA, ASYA’NIN YÜKSELEN GÜCÜ HİNDİSTAN KONFERANSI

Çin’den sonra dünyanın en kalabalık nüfusuna sahi olan Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi RahulKulshreshth,Üniversitemizi ziyaret ederek, ‘Hindistan ve Yükselen Asya’ konulu konferans verdi.

Çağ Üniversitesi öğrencilerinin büyük ilgi gösterdikleri konferansta, Büyükelçi, Hindistan’ı siyasal, ekonomik ve kültürel açıdan değerlendi. Son yıllarda yakalanan ekonomik büyüme ve kalkınma eğiliminin, büyük güçlerin ilgisinin Hindistan’a kaymasına neden olduğunu ve Asya’daki yükselen bir güç olarak önemini paylaştı. İngilizce gerçekleşen konferans sonunda Büyükelçi, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin sorularınıyanıtladı.

Çağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Çağ MUN’nun (Model Birleşmiş Milletler Kulübü)birlikte düzenledikleri bu konferans sonunda Büyükelçiye, teşekkür hediyesi takdim edildi.

Facebookta Paylaş