Yeni web sayfamız test yayınında. Ziyaret etmek için tıklayınız

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi > Duyurular

BÜTÜNLEME SINAVI ESASLARI

ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ

BÜTÜNLEME SINAVLARI ESASLARI

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 19.06.2012 tarihli kararı uyarınca 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren bütünleme sınav hakkı verilmiştir.

Bütünleme sınav hakkı, bütünleme sınavı bulunan akademik birimlerin dışında tüm Fakülte, Enstitü ve Meslek Yüksekokulların ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarını kapsar.

Final Sınavlarına girmiş veya girme hakkı bulunan fakat bu sınavlarda başarısız olan öğrenciler ile yarıyıl veya yılsonu sınavına girme şartlarını sağladığı halde bu sınavlara giremeyen tüm öğrencilere, başarısız oldukları her ders için bütünleme sınavı hakkı verilir.

Yarıyıl sonu sınavlarına girme hakkı bulunan ve dönem sonu notu (NA) olan yani devamsızlıktan kalmış öğrenciler hariç, başarısız (FF & FD) olan, koşullu başarılmış (DD & DC) olan derslerinden bütünleme sınav hakkı verilir.

Sınava katılmak isteyen öğrenciler sınavına girmek istedikleri dersleri belirten bir dilekçe ile en geç sınav tarihinden bir gün öncesine kadar Fakülte ve Müdürlük Sekreterliklerine başvurmak veya kendi otomasyonundan o derse kaydolmak zorundadır.

Bütünleme sınavları programı  Dekanlıklarca/Müdürlüklerce düzenlenir ve duyurulur.

Bütünlemede alınan not final sınavında alınan not yerine geçer.

Final Sınavına girme koşulunu taşıyan; ancak final sınav tarihinde sınavına giremeyen öğrenciler mazeret almayıp bütünleme sınavına gireceklerdir.

Bütünleme sınavına girmeyenler için mazeret sınavı yapılmaz.

Bütünleme sınavına girsin veya girmesin Mezun durumdaki öğrenciler için tek ders sınavı ayrıca yapılacaktır.

Yayınlama Tarihi 06-06-2017